Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

3 éve német pincserem nagyon kövér, 13 kg. Mindent felfal, ami az útjába kerül és egész nap csak fekszik. Ha sétálni viszem, mozgékony, de egyéb mozgás ill. játék nem érdekli.
Fogyókúrás módszerben szeretném köszönettel segítségét kérni.

2012.05.22

Állatorvos
Egy kövér kutyát soha nem szabad hirtelen lefogyasztani, hanem csak fokozatosan hónapok alatt. Lehet kapni olyan tápokat, amelyeket kifejezetten túlsúlyos kutyák számára fejlesztettek ki (light, weight controll). Szigorúan tartsa be az etetési útmutatót. Mérje a kutyát hetente és ha így sem kezd lassan fogyni 2-3 hét alatt, akkor az adagot csökkentse kb. 3/4 részére és figyelje, hogy van-e változás. Az etetési időn kívül ne adjon az állatnak semmi táplálékot. A napi adagot eloszthatja akár 2-3 részre is, de ne lépje túl előírt mennyiséget. Óvatosan növelheti a séták hosszát, és a mozgás intenzitását. Gondoljon arra, hogy a kutya csak azt falja fel, amit Ön ad Neki. Legyen következetes a kutya érdekében. Hasznos lehet egy vérvizsgálat is a fogyókúra megkezdése előtt, hogy minden szervfunkció rendben van-e, van-e olyan dolog, amire különös figyelmet kell fordítani.
Vissza a kérdésekhez