EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Ur/Nő!
4 éves a bolognese kutyám .2 hónapja költözködtünk panelból családi házba.Hamar megszokta hogy ki-be járkál.1 hete kaptunk egy akkor 5 hetes kiscicát.A kutya barátságosan fogadta.Pár nap múlva megváltozott a viselkedése.Vackot készit,alig akar enni csak fekszik és a cicára vigyázz.Ma vettem észre hogy a cicát mosdassa és
szoptassa bár szerintem teje nincs.Mit tudok csinálni velük?nem baj ha anyjaként viselkedik?
Köszönöm válaszát.

2012.06.15

Állatorvos
Akármennyire kedves látvány az anyáskodás, a kutya érdekében ezt meg kellene szakítani. A kutya valószínűleg éppen álvemhes (két hónapon belül tüzelt). Meg kellene vizsgálni az emlőket, hogy van-e bennük tej. Álvemhesség esetén, főleg ha a kiscica ingerli az emlőket, akkor valószínűleg teje is van vagy lesz. Kicsit el kellene szeparálni az állatokat egymástól. Ha a kutyának van teje, akkor létezik olyan állatgyógyászati készítmény, amellyel elapasztható. A folyamat valószínűleg magától is abbamarad, amikor a kutya hormonálisan újra nyugalmi fázisba kerül. A problémát igazából az jelentheti ha intenzíven beindul a tejtermelés és esetleg emlőgyulladást kap a kutya.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem