Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
8 éves havanese kutyám körülbelül 1 éve kezdte el rágni a lábát. Eleinte nem is figyeltem fel rá, azt hittem, csak a tappancsát takarítja. De most már olyan szinten gyakorolja ezt, alig hogy lefekszik, rögtön el kezdi rágni magát. Olyankor hiába szólunk rá, beszélünk hozzá, meg sem hallja.
Az lenne a kérdésem, hogy csak egy rossz szokás, mint akár nálunk, embereknél? Egyáltalán törődjünk vele, tiltsuk neki? Köszönettel várom válaszát.

2012.07.08

Állatorvos
Ezzel a problémával mindenképpen foglalkozni kell. Tiltani nem érdemes, mert valószínűleg valami irritáció, viszketés áll a háttérben. Leggyakrabban allergia okozza a lábvégek intenzív nyalogatását, de okozhatja gombás, baktériumos fertőzés is. Érdemes lenne bőrkaparék vizsgálatot végezni az adott területről. Végig kellene gondolni, hogy milyen változás történt a kutya életében a tünetek jelentkezésének idejében (pl.: új táp, új pokróc stb.). Ha volt valami új dolog, akkor azt le kell cserélni. Érdemes lehet kizárólag érzékeny kutyáknak való táppal etetni (pl.: Royal Canine Sensitivity Controll, Happy Dog Africa, Hill's z/d) és mellette semmi nasit sem kaphat. Ha a diétára javul, akkor lehet, hogy a korábbi étel egyik összetevőjére érzékeny állat. Azt gondolom, hogy el kellene vinni a kutyát állatorvoshoz, mert vannak gyógyszerek, amelyekkel a tünetek enyhíthetők.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem