Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
A cicám elkezdett hízni. Ivartalanítva van és ellustult, hiába próbálok vele játszani, vagy sétálni pórázzal, nagyon nem érdeklem. Nem eszik sokat, betartom az útmutatót. 80g Acana száraztápot kap egy nap, és esténként egy kis nasinak két kanál konzervet. 6 kiló, és elég nagy cica, de nem kövér még, viszont észrevettem, hogy elkezdett lógni a hasa, arra gondoltam, ezt a problémát még most kell nyakon csípni.
Gondoltam arra, hogy csökkentem a száraztápot, de nem tudom mennyivel… 10g-mal? 20g-mal? Vegyek neki olyan labdát, ami lyukas és játszani kell vele ahhoz, hogy egyen a cica? Próbálom mozgatni is, mindenféle játékkal, néha sikerül mozgásra bírnom, általában egyik labdájával, vagy szívószállal, mással nem játszik.
Mit tehetek még? És hány percet kéne játszania/sétálnia egy nap hogy egészséges legyen/maradjon? 9 hónapos kandúr cica. Köszönettel: egy aggódó gazdi

2011.07.28

Állatorvos
Sajnos az ivartalanítás után gyakori, hogy az állatok testalkata kissé átrendeződik és elhízásra hajlamosabbá válnak. Nagyon jó, hogy észrevette a problémát, mert az elhízást mindig könnyebb megelőzni, mint a már elhízott állatot lefogyasztani. Mindezzel együtt valószínű, hogy a macska alkata nem lesz teljesen olyan, mint az ivartalanítás előtt volt. Léteznek light tápok, illetve kifejezetten ivartalanított állatok számára gyártott ételek (pl.: Royal Canine termékek között). Próbáljon meg ezek közül választani egyet és tartsa be a használati útmutatót. Hasznos ha a napi adagot 2 részletben adja az állatnak, a nasikat pedig teljesen el lehetne hagyni. Ha a már megszokott tápnál akar maradni, akkor az adagot az eredeti 3/4 részére csökkentse. Hasznos lehet a lyukas labda is, ha a cica elfogadja. Szerintem elsősorban a reggeli ételadagot érdemes beletenni, mert akkor a macska esetleg nap közben is mozog, amíg Ön nincsen otthon. Arra nehéz válaszolni, hogy pontosan mennyit is kellene mozognia a cicának. Figyelembe kell venni, hogy a macskák inkább az esti órákban aktívabbak, ezért az intenzívebb mozgatást inkább akkorra ütemezze.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem