Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/nő!
A labradorom átlépte a 10. életévét, már kb. egy jó éve sántít a bal mellső lábára és a hátsókra is nehezen ül le. A röntgen kimutatta, hogy ízületi gyulladása van az első lábában. Próbáltunk Carproxot és egyéb gyulladás csökkentőket, de nem nagyon használ, csak ideig-óráig. Mi a teendő, milyen gyógymódot ajánlana? Köszönettel: egy szerető gazdi.

2011.10.09

Állatorvos
Sajnos, mivel nem láttam a röntgeneket, ezért nem vagyok tisztában az elváltozással. Sok esetben az idős nagytestű kutyák ízületi problémái csak kezelhetők, de nem gyógyíthatók - sajnos így van ez az emberekkel is. Ezek a problémák csak karbantarthatók. Érdemes zöldkagyló kivonatokat adni, hasznos lehet egyes esetekben a fizioterápia és az akupunktúra is. Fájdalomcsillapítók közül kúraszerűen alkalmazhatók nem szteroid gyulladáscsökkentők (Carprox, Rimadyl, Metacam stb.). Létezik egy új fájdalomcsillapító (Trocoxil), amellyel több esetekben nagyon jók voltak a tapasztalatok. Egyes esetekben lehet szteroid gyulladáscsökkentőket is alkalmazni. Ha kutya egyik ízülete különösen rossz állapotban van, akkor van lehetőség arthroszkópos beavatkozásokra, vagy hyaluronsav injektálására az ízület üregébe. Én az állat vizsgálata nélkül csak a lehetőségeket sorolhatom fel. Konzultáljon állatorvosával, vagy vigye el egy orthopédiai szakrendelésre a kutyát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem