Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr/nő!
Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy labrador kutyámnak kb. 3 hónapja vásároltam egy Kiltix nyakörvet (amelyet folyamatosan éjjel-nappal visel), mert előtte sok csepegtetős bolhairtót kipróbáltunk, ami nem vált be.
Egész mostanáig jónak bizonyult a Kiltixes megoldás, csakhogy a mai nap kb. 20-ig számoltam a bolhákat, amiket kiszedtem belőle, és rengeteg fekete apró homokszemhez hasonló “valamit” találtam a bőrén.
Milyen bolhairtót javasol, ami hatásos lehet, mert a kutya benti-kinti kutya és elég elkeserítő a helyzet, hogy ilyen bolhásan él a lakásban.
Előre is köszönöm a válaszát!

2011.10.06

Állatorvos
Sajnos nem létezik más a cseppeken és a nyakörveken kívül. Sajnos az is egyéni, hogy kinek mi válik be. Valószínűleg az a probléma, hogy csak a kutyát kezelik, a környezetet pedig nem. A környezet bolhairtása azért nagyon fontos, mert a bolha peték és lárvák a környezetben élnek és a kifejlett bolhák is csak az életük bizonyos részét töltik a kutyán. A kutya pokrócait ki kell dobni, vagy magas hőmérsékleten kimosni. A kutya összes kedvelt helyét alaposan ki kell mosni és porszívózni. Nagyon jók a környezet bolhairtására használható sprayk (pl.: Insecticid 2000). Amíg nem valósul meg a környezet bolhairtása, addig a kutya mindig újra fog fertőződni. A bolhák szeretik a sötét sarkokat, parkettarepedéseket, garnitúrák textíliáit stb.
Azt javaslom, hogy mindenképpen használjon olyan készítményt, ami hatékony bolhalárvák ellen is (pl.: Advocate, Stronghold). Sajnos ezek a szerek kullancs ellen nem hatásosak, ezért célszerű egy nyakörvet is a kutyán tartani (Kiltix, Scalibor, Preventic).

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Abban szeretném a tanácsát kérni, hogy van egy rövid szőrű, spániel jellegű keverék kutyám. Minden héten kefélve, fésülve van, de ennek ellenére irtózatosan hullik a szőre. Olvastam már több helyen is, hogy nyers tojást kell az ételükbe keverni és attól jobb lesz a helyzet. Hogy őszinte legyek, én félek nyers tojást adni neki, nehogy szalmonella betegsége vagy egyéb baja legyen. A gyógyszereknek meg nem vagyok a híve, előbb egyszerűbb dolgokat szeretnék kipróbálni. Kérem segítsen tanácsot adni, hogy mivel tudnék javítani a helyzeten. Válaszát előre is köszönöm!

2011.05.16

Állatorvos
Sajnos a kutyáknak sokszor nagyon hullik a szőrük. Különösen igaz ez a tavaszi vedlési időszakra. A szőrhullás akkor nevezhető kórosnak, ha az állat bőrén is vannak elváltozások, illetve szőrhiányos területek alakulnak ki az állat testén (esetleg szimmetrikusan). Ha az előbb felsoroltak közül egy sem áll fenn, akkor elegendő lehet kúraszerűen bőrtápláló készítményeket adni. Ezek nem igazán gyógyszerek, ha megnézi az összetételüket, akkor láthatja, hogy a legtöbbjük gyógynövény alapú és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az egészséges kültakaró kialakulásához szükségesek (pl.:omega3-omega 6 zsírsavak megfelelő arányban, A-vitamin, szelén stb.) Nagyon jó tapasztalatok vannak bőrre cseppenthető készítményekkel is (pl.: Dermoscent spot on). Ezek a készítmények nem akadályozzák meg a szőrhullást, de segítségükkel gyorsabban lezajlik a vedlési időszak, és hozzájárulnak az egészséges, erős szőrzet kialakulásához, illetve a bőr állapotát is kedvezően befolyásolják.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem