EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/nő,
Kinti cicának mindkét füle töve véresre van kaparva, lehetséges, hogy valami ekcéma? A Frontline használhat neki? Sajnos orvoshoz nem tudjuk vinni, mert nem kézhez szokott , kóbor cica. Válaszát előre is köszönöm!

2011.04.13

Állatorvos
A probléma legvalószínűbb oka a fülrühösség. Ebben az esetben a cica fülében nagy mennyiségű sötétbarna törmelékes tartalom van. Ilyenkor a macska füle nagyon viszket, és a füle környékét véresre vakarhatja. Célszerű Advocate vagy Stronghold cseppet tenni a cica nyakba, mert ezeknek a szereknek van atkaellenes hatásuk is. Ha a cica vad, akkor ennél többet nem tudnak tenni. Ha van valaki, akit a macska közel enged magához, akkor nagyon sokat segít, ha a füléből el tudja távolítani a váladékot, és antibiotikum tartalmú fülcseppet tud tenni a hallójáratba, illetve a fül környékén a kivakart területre. Ha a fülcseppezés nem megy, akkor hasznos lehet antibiotikum tablettát keverni a macska ételébe a fülgyulladás és a bőrgyulladás kezelése céljából. Ha az állat füle tiszta, akkor lehet a probléma hátterében allergia.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem