Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Kislány kutyusom most másodszor fog fialni, kb. két hét van még a fialásig.
Az “anyuka” étvágytalan, bágyadtabb, hőemelkedései és hüvelyi folyása van, ami sötétbarna színű és bűzös. Jártam vele szakembernél, megfelelő ellátásban részesült, jelenleg várakozó állásponton vagyunk.
Az lenne a kérdésem, hogy esetleges elhalás esetén megvárható-e a két hét, nem lesz-e az anyának septicus az állapota, ha esetleg elpusztultak a kicsik. Várható, hogy a ” természet ” megoldja a problémát? Néhány napja nyitott a méhszáj is.

2012.09.14

Állatorvos
Ha a kölykök valóban elpusztultak, akkor nem szabad két hetet várni, mert az anya akár életveszélyes állapotba is kerülhet. Az étvágytalanság, bágyadság és bűzös folyás mindenképpen aggasztò. Szerintem vigye ùjra orvoshoz a kutyát, amennyiben lehetséges végeztessen hasi ultrahang vizsgálatot, így megállapítható, hogy élnek-e a kölykök. Ha nem élnek, akkor műtéti beavatkozás vàlhat szükségessé. Ahogy romlik a szuka állapota, úgy jelent egyre nagyobb kockázatot a műtét.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem