Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktór Úr/Nő,
kutyánkban hétvégén kullancsot találtam. Nagy nehezen tudtam kivenni, és mivel aggódtam az interneten utána néztem melyek a fertőző fajták. Sajnos kép alapján úgy látom hogy ez is egy ilyen volt. A kérdésem hogy van-e mód rá hogy mielőbb megtudjuk fertőződött-e a kutyusunk. Azt olvastam a tünetek hetek múva jelentkeznek, de ha egy teszt vagy bármi már most segítene kideríteni akkor talán időben kezelhetnénk…

2013.06.13

Állatorvos
Az, hogy olyan fajta kullancsot talált a kutyában amelyik betegséget terjeszthet nem biztos, hogy azt jelenti, hogy pont az a példány fertőzött volt. Ezt leghamarabb a kullancs vizsgálatával lehetett volna megmondani, de ezt inkább humán vonalon szokták elvégezni. Ha nagyon aggódik, akkor elviheti a kutyát vérvételre, a babesiosist már elég korán ki lehet mutatni, a Lyme-betegség csak később diagnosztizálható. A babesiosis lappangási ideje viszonylag rövid (4-6 nap), ilyenkor a kutya lázas, bágyadt, levert és általában nem eszik. A Lyme-betegség kizárására akkor érdemes vért venni, ha a kutya sántítani kezd, bizonytalan idegrendszeri tünetei lesznek, vagy egyszerűen csak úgy érzik, hogy a kutya a megszokotthoz képest másképp viselkedik (fáradékonyabb stb.).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem