Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Lehet egyidőben ivartalaníttatni és oltatni (veszettség)? Egy utcáról mentett, kb.1-2 éves kan kutyusról lenne szó.
Ha nem, mennyi időnek kell eltelnie a két időpont között? Válaszát előre is köszönöm.

2011.08.30

Állatorvos
Altatással, műtéttel egy időben általában nem javasoljuk a védőoltások beadását. Kivételt képeznek az olyan állatok, amelyeket utána már nem lesz lehetőségünk megfogni (pl.: nem kézhezszokott macskák). Én azt javaslom, hogy először kapja meg a szükséges védőoltásokat, féreghajtást, majd 10 nap-2 hét múlva lehet műteni. Ez lenne az ideális, de tudom, hogy mentett állatoknál ez nem mindig megvalósítható. Ha nagy probléma több alkalommal orvoshoz vinni a kutyát, akkor azért nem óriási hiba, ha a műtéttel egy időben kapja a veszettség elleni védőoltást. A veszettségoltás szokta legkevésbé megterhelni a kutyákat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem