Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr/nő!
Másfél éves labrador kutyám 2 napja hunyorog a jobb szemére, mely váladékozik, és láthatóan fájdalmat érez a szemében. Megnéztem mindkét szemét, de én semmi idegen anyagot nem láttam benne.
Kérném a segítségét, hogy mit tehetnék érte!
Esetleg kamillával vagy Visine classic szemcseppel segíthetek-e rajta, vagy mindenképp vigyem orvoshoz?
Ha tudna javasolni más gyógymódot, amivel kezelhetném, akkor azt nagyon megköszönném!

2011.07.19

Állatorvos
Feltétlenül vigye orvoshoz a kutyát! Ha egyoldali a probléma, akkor előfordulhat, hogy akár a harmadik szemhéj alatt, vagy a felső szemhéj alatt mégis van valami, például toklász. Ha nincs idegentest, akkor is feltételezhető, hogy szaruhártya sérülése van a kutyának, ami csak akkor gyógyul meg tünetmentesen, ha a lehető leghamarabb kezelik. Ebben az esetben antibiotikum tartalmú szemcseppre és a szaruhártya hámosítására alkalmas szemgélre van szüksége a kutyának, amelyek receptkötelesek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem