Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Sajnos elképzelhető, hogy kis lakásunkban bontással járó, zajos munkára kerül sor, így erre az időszakra cicástól pár, 2-3 napra át kell majd költözni. A cicánk idegenekkel is nagyon barátságos, amikor elhoztuk kölyök korában is szinte első nap megszokott, nem bujdosott napokig. Természetesen az almot, cicabútort, tálkáit erre az időszakra átvinnénk, de szeretném a tanácsát kérni, mit lehet még tenni, hogy a cicának minél könnyebb legyen ezt a pár napos környezetváltozást átvészelni?
Válaszát előre is köszönöm.

2012.02.19

Állatorvos
Úgy gondolom, hogy ha a cica ilyen jó idegrendszerű, akkor nem lesz semmi baj, különösen akkor nem, ha Önök is vele mennek. Ha még többet szeretnének tenni azért, hogy a cicának a lehető legkevesebb stresszt okozza a költözés, akkor kipróbálhatják a Feliway párologtatót. Ezt a készítményt állatpatikákban lehet beszerezni. A párologtató a macska pofamirigy kivonatának szintetikus változatát tartalmazza, amelyet a macskák területük megjelölésére használnak, amennyiben azt nyugodtnak, biztonságosnak tartják. Ha a cica az új helyen ezt a nyugalmat sugárzó illatot (feromon)érzi, akkor könnyebben átvészeli a változást.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem