Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Szeretném megkérdezni, hogy 6 hónapos a német juhászkutyánk és rajta kaptuk, hogy eszi a saját ürülékét. Enni kap rendesen konzervet, száraz tápot és házi maradékot is vegyesen. Mi az oka és mi a teendő?
Tisztelettel, a válaszát előre is köszönöm

2011.05.20

Állatorvos
Az esetek többségében sajnos ez egy rossz szokás, amiről elég nehéz leszoktatni a kutyát. Először ki kellene zárni a lehetséges betegségeket, amelyek a probléma hátterében állhatnak. Érdemes lenne egy bélsár vizsgálatot csinálni (bakteriológia és emésztőképesség vizsgálat), illetve hasznos lenne ellenőrizni a hasnyálmirigy állapotát. Ha a vizsgálatok során kiderül valami elváltozás, akkor annak kezelésével kell kezdeni a probléma orvoslását. Ha a kutya egészséges, akkor sok türelemmel meg lehet próbálni leszoktatni erről a kellemetlen dologról. Fontos, hogy amikor csak tudják távolítsák el a kutya közeléből a székletét. Ha felügyelet alatt van a kutya, akkor hasznos lehet, ha borssal szórják meg az ürülékét. Engedjék, hogy az állat megtalálja a bélsarát és tiltsák (Nem szabad! stb.). Ha a kutya a tiltás ellenére is szagolgat, esetleg megeszi a székletét, akkor az elég kellemetlen lesz számára. Fontos, hogy lehetőleg többször is érje kellemetlen élmény, és ne legyen lehetősége nem borsozott produktumot fogyasztani. Az is hasznos lehet, ha a kutyát sétálni viszik és az esetek többségében kontrollált körülmények között ürít. Törekedjenek arra, hogy olyan táplálékot kapjon, amitől formált bélsarat ürít, mert a lágyabb, erősebb szagú ürüléket még szívesebben fogyaszthatja a kutya. Fontos, hogy a kutya teljes értékű, lehetőleg prémium minőségű, a korának megfelelő tápot egyen.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem