Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Törpehörcsöggel kapcsolatban lenne kérdésem. Nyáron vettem egy lány, dzsungáriai törpehörcsögöt, és rá egy hétre megfialt, született 4 törpehörcsög (2 fiú és 2 lány). Mindegyik egészségesnek tűnt, bár az utóbbi időben az egyik fiúnál változásokat tapasztalok. Időközönként rá jön valamilyen roham féleség. Hirtelen elkezd kerregő hangokat kiadni, és a kis helyén fel-alá futkározik, és őrülten teker a mókuskerekében. Ez az eset már többször is előfordult, körülbelül kétszer. A legutóbbi eset tegnapelőtt történt, ugyanígy kezdődött, de mellette a hátára fordult és elkezdett felfújódni. Kiraktuk a sötét előszobába, és rögtön megnyugodott. Étvágya van, sokszor ágaskodik mert ki szeretne jönni. Mellette sokat eszik, és kicsit duci is. Kérdésem az lenne, hogy mire utalhat ez a viselkedés? Esetleg nem érzi jól magát a helyén? Lenne-e rá valamiféle orvosság? Válaszát előre is nagyon megköszönöm! Tisztelettel: Csilla

2014.01.31

Állatorvos
Tegye külön helyre a hörcsögöt és figyelje meg ott. Ne adjon az állatnak semmi puffasztó ételt. Azt javaslom, hogy amennyiben van rá lehetősége rögzítse a szokatlan viselkedést akár mobiltelefon kamerájával) és mutassa meg egy állatorvosnak. Leírás alapján nehéz eldönteni, hogy a furcsa viselkedést idegrendszeri probléma okozza, esetleg hasi fájdalom áll a háttérben.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem