Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Van egy 12 éves brit cicám, és az utóbbi 1 hónapban rendszeresen öklendezik és néha slejmet hány, és fogyott is – mitől van ez? Válaszát köszönöm.

2011.05.18

Állatorvos
Ennek a problémának sok oka lehet, sajnos vizsgálat nélkül nem lehet felelős véleményt alkotni. Azt javaslom, hogy vigye állatorvoshoz a macskát, különösen azért, mert a fogyás egy idős állat esetében aggodalomra ad okot. Érdemes lenne egy vérvizsgálatot végezni (májfunkció, vesefunkció, vércukorszint, esetleg pajzsmirigy hormonszint stb.). Az orvos a hasüreg áttapintásával, illetve ha szükséges, akkor ultrahang vizsgálattal tájékozódhat arról, hogy nincs-e daganatos betegség a háttérben. Ha nincs komoly belgyógyászati betegség a háttérben, akkor meg lehet próbálni szőrgombócoldót és gyomornyálkahártya védő gyógyszereket adni, esetleg diétás táplálásra áttérni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem