Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Van egy három hónapos kiscicánk. Földszinti lakásban lakunk, előtte van egy kis előkert, kerítés, ami átjárható. A cicát persze nagyon érdekli a külvilág, felügyelettel ki is engedjük kisebb felderítő útra, és hát tervben van, hogy kimehet majd, bár kicsit tartok attól, hogy elbóklászik. De végül is jobb cicának, mint állandóan bezárva, nem? Először hámmal, pórázzal érdemes felderíteni vele a terepet, hogy megismerje a visszautat, vagy nélküle? Úgy olvastam, a cica hazajáró fajta, de eddig a cicus végig lakásban volt, előző gazdájánál és nálunk is. Mi a legjobb és legbiztonságosabb megoldás?
A választ előre is köszönöm.

2011.07.26

Állatorvos
A cicák életeleme a szabadság, ha van rá lehetőségük saját territóriumot (területet) jelölnek ki maguknak a szabadban, amit naponta többször is bejárnak. Az viszont igaz, hogy ha a cica kijárhat, nem lehet neki megszabni, hogy merre meddig mehet... Véglegesen elkóborolni általában csak a saját területükről más macskák által elűzött kandúrok szoktak. Azonban sajnos főleg a forgalmasabb, városi környezetben számolnunk kell a balesetveszéllyel. Ha nem akarunk kockáztatni, és nem akarjuk később sem szabadon kiengedni, de szeretnék, hogy a kinti környezetet is felfedezhesse, akkor valóban megoldás lehet a póráz és a hám Ezt nem minden cica tolerálja, mindenesetre meg lehet vele próbálkozni. Tehát több lehetőség is adódik, természetesen Önöktől függ, hogy a cica végül kijárós lesz-e, vagy szobacica.
Vissza a kérdésekhez