Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/nő!
Van egy kb. 2,5-3 hónapos tengerimalacom, az utóbbi időben sokat hullott a szőre, néha vakaródzik is, de a bőrén semmilyen irritációt, pirosságot nem láttam, foltokban sem hiányzik. Azóta a szőre egy kicsit erősebbnek tűnik. Még soha nem volt malacom, ezért nem tudom, hogy ez normális-e. Egyébként vidám, eszik-iszik rendesen, ugrál stb.
Sok zöldséget, vitaminokkal kiegészített eledelt kap.
Válaszát előre is köszönöm.

2011.02.23

Állatorvos
Ha az állat szőre szemmel láthatóan megritkul és sokkal többet vakarózik, mint korábban, az nem normális. A vakarózás hátterében legtöbb esetben rühösség áll, ami a forgáccsal (alomanyaggal) juthat az állat közelébe. Ha a szőre újra dúsabb lett, akkor lehet, hogy a megnövekedett szőrhullás vedlés miatt volt. Amennyiben bizonytalan, inkább mutassa meg állatorvosnak a malacot.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem