Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Van egy kiskutyám, egy év körüli,utcai kutya volt.Tacskó-csivava keverék.Gyakran előfordul,h fullad…mintha az orrán nem kapna levegőt…nem is tudom pontosan leírni..voltunk orvosnál kapott szirupot..megint fulladt..kapott antibiotikumot,amíg szedte nem,de aztán újra fulladt…kapott gyulladás csökkentő inekciót…levert volt nagyon,de a fulladás megszűnt…most h elmúlt a hatása újra fullad…mi lehet a háttérben?Azt vettem észre h nedves,esős időben jobban,erősebben “fullad”…Várom válaszát!Köszönöm előre is!

2012.12.03

Állatorvos
Ha a probléma krónikus, akkor szerintem indokolt lenne egy kivizsgálás. A kezelő állatorvos tudja csak eldönteni, hogy milyen irányba indul.
Lehet:
-Krónikus fertőzés, ilyenkor mintavétel szükséges a légutakból, majd a kórokozó kitenyésztése után célzottan kell kezelni azt.
-Röntgen felvételen elbírálható, hogy a kutya légcsövének nincsen -e veleszületett problémája (légcső collapsus vagy hypoplasia).
-A probléma lehet szívbetegség miatt is.
-A YouTube oldalán talál felvételeket a következő címszó alatt "reverse sneezing". Ez egy olyan jelenség, amelyet sok kutya betegség nélkül is csinál, bár a légcsőszűkületre hajlamos fajtáknál (pl.: csivava, yorkshire terrier stb.) kétségtelenül gyakrabban fordul elő. Ez a jelenség ijesztő, de ez nem fulladás. Gyakran izgalmi állapotban jelentkezik és a gégetájék masszírozására enyhül. Ezt követően az állat teljesen tünetmentes. Hasonló állapotot idéz elő a garatgyulladás is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem