Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Ur/Nő!Van egy másfél éves palota pincsink, nagyon sokat vakarózik és mostmár rágja is magát.
vettünk ilyen bolha és rühirtó ampullákat, többször is használtuk, jelenleg semmi bogár nincs bent mégsem szünik a vakarozás, bár amikor kaptuk azt mondták minden hónapban fürdetni kell. Lehet hogy ez is volt a baj, de mivel az előző tulaj is igy tett, hát követtük, lehet hiba volt. De lehet hogy más okozza, kérem adjon utmutatást mit tehetünk, mert már a bőrét véresre vakarja. Mit tehetünk. Válaszát köszönve, tisztelettel: F.Edit

2012.05.10

Állatorvos
Sajnos nagyon valószínű, hogy a kutya allergiás valamire. Azt, hogy pontosan mire érzékeny csak allergiateszttel lehet megmondani (vérből vagy bőr alá fecskendezett oldatok), ami sajnos elég költséges eljárás. Ha a kutya bőrén van elváltozás, akkor érdemes bőrkaparék vizsgálatot végezni, hogy nincsen-e valamilyen kórokozó a háttérben. Vigyék orvoshoz a kutyát, hiszen nyilvánvalóan nagyon kellemetlenül érzi magát. Ha vizsgálat után is allergiának tűnik az elváltozás, akkor a kutya tüneti kezelést kaphat (gyulladáscsökkentő injekció). Ha erre látványosan javul, akkor az még inkább alátámasztja az allergia gyanúját.
Valóban nem tanácsos egy kutyát havonta fürdetni, csak indokolt esetben. A sampon is okozhat túlérzékenységet. Ha fürdetik az állatot, érdemes hidratáló samponokat alkalmazni (pl.: Dermilen, Leniderm). Vannak kifejezetten allergiás állatok számára kifejlesztett samponok (Allermyl, Ermidra) is. Ha igazolódik az allergia gyanúja, akkor érdemes érzékeny kutyáknak való táppal etetni (pl.: Royal Canine Sensitivity Controll, egyéb sensitive skin tápok). Hasznosak a bőrtápláló készítmények is. Sajnos az allergia sokszor nagyon makacs betegség.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem