Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Pár napja úszni voltunk az egyik közeli tónál a kutyusommal (ivartalanított szuka). A ma esti séta után észrevettem, hogy barna pisicseppek vannak a popsitörlőn. Az esti vizelete színét nem láttam, sötét volt. A délutáni rendben volt. Babéziára gondoltam, de az étvágya jó és a kedve, közérzete is. Scaliborral védekezünk, kullancsot nem találtam benne.
Lehet ez valami fertőzés vagy hólyaghurut?

2011.08.23

Állatorvos
Sajnos a kullancsellenes készítmények egyike sem nyújt 100%-os védelmet. Ha a kutya jókedvű, láztalan, akkor nagyobb valószínűséggel áll alsó húgyúti vagy a hüvelyt érintő probléma a tünetek hátterében. Ha újra észleli a barnás vizeletcseppeket, akkor a biztonság kedvéért keressen fel egy állatorvost. Hasznos, ha vizeletet is gyűjt a kutyától. Ha a vizeletvizsgálat hólyaggyulladásra utal, akkor célszerű antibiotikumos kezelést alkalmazni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem