Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!

Segítségét szeretném kérni! 8 hónapos törpe tacskó kiskutyám szeparációs szorongásban szenved. Ha nem vagyunk otthon vele és egyedül van, nagyon sír és már a szomszédokat is zavarja ez az állandó sírás/nyüszítés. Mit tudnék tenni és hogyan tudnám leszoktatni róla?
Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

2011.11.18

Állatorvos
Érdemes a kiskutyát apró lépésről lépésre hozzászoktatni az egyedülléthez. Fontos, hogy amikor elmennek otthonról, akkor azt lazán, természetesen tegyék. Ne babusgassák, sajnálják a kutyát, ne búcsúzkodjanak Tőle. Egyszerűen egy rövid köszönés után távozzanak. A falkavezérnek joga van akkor jönni és menni amikor akar, ebbe az alacsonyabb rangú falkatagoknak nincsen beleszólásuk. Amikor hazaérkeznek, akkor se legyen hosszas üdvözlési ceremónia, teljen el egy negyed óra, mire a kutya komoly figyelmet kap. Az eltávozások idejét fokozatosan növeljék (először csak 1 perc az ajtó előtt). Igyekezzenek az előtt visszatérni, mielőtt a kutya nyüszíteni kezdene. Fontos, hogy ne a nyüszítésre adott jutalomként értékelje a hazatérésüket. Akkor dícsérjék, ha nem nyüszített. Ez a fokozatos szoktatás sok esetben eredményre vezet. Súlyosabb esetekben sajnos szorongásoldókra is szükség lehet, de ebben az esetben ki kell kérni viselkedésterápiában jártas állatorvos véleményét.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem