EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnénk egy kistestű kutyust venni, egy mopszra gondoltunk. A minap olvastunk róla egy cikket, amiben azt írták, hogy meglehetősen beteges, főleg a szembetegségeket emelték ki az orr és a szem közelsége miatt. A kérdésem az lenne, hogyha kellőképpen figyelünk a kutyusra, akkor is számítanunk kell a rendszeres betegeskedéseire? Válaszát előre is köszönöm!

2011.08.11

Állatorvos
Valóban sokféle betegségre hajlamosak a mopszok. Elsősorban a rövid arcorri rész miatt a felső légutak különféle szűkületeit és azok következményeit emelném ki. Előfordulnak valóban különféle szemproblémák is. Ezeket a betegségeket természetesen odafigyeléssel és gondoskodással karban lehet tartani, de a genetikailag meghatározott dolgok nem megelőzhetők. Én a legfontosabbnak azt tartom, hogy egy nagyon lelkiismeretes tenyésztőtől, alapos utánajárással válasszon kiskutyát. Inkább vásároljon drágább kölyköt, higgye el, hogy sokszorosan megtérül! A mopsz most nagyon népszerű fajta, ezért sok a szaporító, aki a kevésbé egészséges állatait is tenyészti. A mopsz egy nagyon kedves mókamester, ideális családi kutya, de a kiválasztása tényleg nagy körültekintést igényel. Menjen el kutyakiállításokra, érdeklődjön mopszos fórumokon, biztosan megkapja néhány igazán jó tenyésztő elérhetőségét. Az igazán lelkiismeretes tenyésztőnél nincs mindig kiskutya. Tudom, hogy ha az ember elhatározta, hogy kiskutyát szeretne, akkor alig várja, hogy meglegyen. Mégis inkább legyen türelmes, nézzem alaposan körül.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem