EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnénk menhelyről örökbe fogadni kölyök kutyust. Lakásban élünk, ezért fontos, hogy ne legyen nagytestű a kutya. Mi alapján tudjuk meghatározni, hogy mekkora méretre számíthatunk, ha felnő? Illetve milyen idős korukra érik el a kutyák a végleges méretüket?

2012.02.14

Állatorvos
Egy keverék kutyánál nem lehet biztosan megmondani a leendő felnőttkori méretét. A mancsok mérete sokszor támpont. A nagyon nagyra növő kutyák mancsai már egészen fiatal korban is nagyok. Segíthet az is, ha legalább a kölykök anyja ismert. A menhelyen dolgozók tanácsaiban is bízhat, mert aki sok kölyköt látott már, az nagyobb biztonsággal tudja megbecsülni a várható felnőttkori méretet. A kutyák kb. 7-8 hónapos korukra befejezik az intenzív növekedés időszakát, utána 1-1,5 éves korukra kialakul a végleges méretük és testalkatuk.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem