Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 12 hetes Beagle kiskutyám. Két és fél hete van nálunk. Már aznap, hogy elhoztuk a tenyésztőtől, este hasmenése volt és hányt is. Elvittük állatorvoshoz, kapott hányáscsillapító injekciókat. Meg is vizsgálták és nem találtak semmi kórosat fizikálisan. A hányás elmúlt a hasmenés is pár napra rá. Ezután megkapta egy hét múlva a kombinált oltását és féreghajtót. Ekkor megint hasmenése lett. Sőt pár vércsepp is volt a székletben. Próbálom diétáztatni, főzök neki csirkehúst, répát, tésztát, rizst. Most már vér nincs a székletben, de még mindig híg és naponta olyan 5x van. Mostanság a színe olyan nagyon sötét, szinte fekete. A kutyus egyébként jó kedélyű sokat szaladgál, jó az étvágya. Mitől lehet ez a hasmenés, mit lehetne tenni a megszüntetésére?
Köszönettel.

2011.09.21

Állatorvos
A hasmenés hátterében lehetnek fertőző betegségek (baktérium, parazita, egysejtű), de az is lehet, hogy a kiskutya érzékeny bizonyos táplálékokra. Az első teendő ebben az esetben egy bélsárvizsgálat lenne (bakteriológia, parazitológia). Így a vizsgálat eredménye alapján célzottan lehetne kezelni a kiskutyát. Kölyköknél különösen fontos, hogy az ilyen jellegű problémák minél hamarabb megoldódjanak, hiszen a krónikus problémák hátrányosan befolyásolják a fejlődésüket. Ha a vizsgálat negatív eredménnyel zárul, akkor célszerű érzékeny kiskutyáknak való tápot venni. Probiotikum etetése is javasolt bármi is álljon a probléma hátterében.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem