Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor ur!Van egy 3éves aranyos,pajkos fiu kutyuskám.De nemszereti hakefélgetni akarom a félhosszu szőrét.Viszont most éppen hullik.Őmagát tisztogatja,látjuk. De utánna öklendezik is rendesen.Kérdésem a következő:kutyáknál a lenyelt szőrök nem okozhatnak gondot?Ön már adott jótanácsot az idősebb kutyuskámnál is,ami bevált.Tisztelettel várom válaszát és köszönöm!Mária

2012.09.06

Állatorvos
A kutyák általában nem szeretik a fésülgetést, kozmetikázást. Ehhez lehetőség szerint már kölyökkorban fokozatosan kell hozzászoktatni az állatot. Természetesen később is lehet jó eredményeket elérni. Az, hogy a kutya engedi a gazdájának, hogy fésülje, belenézzen a fülébe, szájába az engedelmesség része. Ha a kutya csak türelmetlen, de nem kapkod, akkor elegendő az, ha minden nap fésülgeti. Először csak nagyon rövid ideig, majd növelheti az időtartamot. Mindig csak addig fésülje, amíg még tűri az állat, majd jutalomfalatokkal és alapos dícséretek után engedje el, majd játszon vele egy kicsit vagy vigye sétálni. Így fokozatosan jó dolgokkal köti majd össze a szükséges rosszat. Fontos, hogy Ön irányítson, vagyis a fésülésnek akkor van vége, amikor Ön mondja. Ha a kutya morog és kapkod is, akkor a fésülés megkezdése előtt a dominanciaviszonyokat kell tisztázni. Ebben segíthet egy kutyaiskola is. Ha a kutya szőre csomós, vagyis a fésülés fájdalmas, akkor kérheti egy kozmetikus segíségét, aki esetleg rövidebbre nyírhatja az állat szőrét, így az egyszerűbben fésülhetővé válik, így könnyebb a szoktatás.
Kutyáknál sem szerencsés ha nagyobb mennyiségű szőrt nyelnek, de ez macskáknál gyakrabban okoz problémát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem