Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr!
Van egy 3hónapos kis westie kutyusom.Prémium minőségű táppal etetem:(eukanuba)
A bal hátsó térde ropog-kattog. Amikor vakarózik és felkel a földről akkor hallatszik igazán,ha megmozgattam neki akkor is furcsán kattogott.
Nem sántít, semmi külső jelét nem látom hogy fájna neki.
Mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm.

2012.02.05

Állatorvos
Vigye el állatorvoshoz a kiskutyát és vizsgáltassa meg a térdét. Kistestű kutyáknál gyakori veleszületett probléma a térdkalácsficam, amelynek különböző fokozatai (I-IV) lehetnek. Én elsősorban erre az elváltozásra gondolok, de sajnos vizsgálat nélkül nem lehet biztosat mondani. A térdkalácsficam különböző fokozatai más prognózisúak, súlyosabb esetekben műtéti korrekció javasolt, máskor a kutya nagyjábol tünetmentesen élheti le az életét azt leszámítva, hogy kisebb-nagyobb gyakorisággal felkapkodja az érintett lábát. Az Ön kutyája még nagyon fiatal,ezért az elváltozás súlyossága sok esetben még nem ítélhető meg pontosan. Hasznos, ha a kiskutya táplálékát zöldkagyló kivonatokkal is kiegészíti.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem