Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 4 hónapos Pomerániai törpe spiccem!És egész kiskora óta nagyon harapós,ha felé nyúlunk,máris harap.Kicsit bandzsít is,lehet valami összefüggés a két dolog között.Hogyan lehetne erről leszoktatni?

Köszönöm a válaszát!

2012.02.26

Állatorvos
Ez egy nagyon súlyos viselkedési probléma, különösen így, hogy a kutya nagyon fiatal. Felmerülhet a kérdés, hogy a kiskutya idegrendszere egészséges-e. Ez sajnos nem egy olyan kérdés, amire ennyi információ birtokában válaszolni lehetne. Ha a viselkedészavar egyéb tanulási nehézségekkel is társul, akkor az további kérdéseket vet föl (pl.: nincsen-e enyhe vízfejűség a háttérben). Azt javaslom, hogy vigyék el egy neurológiai vizsgálatra az állatot, nézzék meg, hogy a kutacsok megfelelően záródtak-e stb. Ha a kiskutya egészségesnek tűnik, akkor vegyék fel a kapcsolatot egy olyan szakemberrel, aki viselkedésterápiával foglalkozik (pl.: Dr. Sátori Ágnes).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem