Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!

Van egy 5 hónapos golden retrieverem. Pár napja köhög, fullad és slejm is jön fel sokszor a torkán. Adok neki mézet, talán lassan rendbe is jön. Mindeközben elkezdett a bal szeme erősen csipásodni, sűrűn törölni kell, és az orrából is folyik a váladék. A szemet elkezdtem kamillával rendszeresen mosni.
Remélem, ez az állapot minél hamarabb elmúlik, nem tart hetekig, és nem is lesz szövődménye.
Az otthoni kezelést folytassam és továbbra sem viszem a többi kutya köze – vagy vigyem állatorvoshoz?
Köszönettel.

2011.08.16

Állatorvos
Azt javaslom, hogy a kutyát feltétlenül vigye állatorvoshoz. A köhögés, a kötőhártyagyulladás, az orrfolyás, a légúti váladékképződés fertőző betegségre utalnak. Ebben az esetben indokolt antibiotikum, köptető és szemcsepp alkalmazása. A fertőzés ilyen fiatal kutyánál könnyen megtámadhatja az alsóbb légutakat (tüdőgyulladás), illetve elhúzódóvá válhat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem