Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 6 éves perzsa nőstény cicánk, még nem volt kiscicája, és még nem párzott sosem. Az a gondom, hogy időközönként rápisil az ágyra, fürdőszoba-szőnyegre… Nem tudom mi ennek az oka. Lehet, hogy ivartalanítani kellene? Ez nem rövidíti meg az életét? Mit tud javasolni? Tisztelettel.

2011.11.02

Állatorvos
Érdemes elvégeztetni egy vizeletvizsgálatot, hogy biztos lehessen benne, hogy a macskának nincsen húgyúti gyulladása és nincsenek a vizeletében kristályok, mert ezek a problémák is okozhatnak megváltozott vizelési szokásokat. Ha nincsen elváltozás a vizeletben, akkor valóban nagy valószínűséggel jelölgetésről van szó, amelyet nem ivartalanított nőstény állatok is gyakran végeznek. Azt javaslom, hogy ivartalaníttassa a cicát, ez nem fogja rövidíteni az életét, sőt esetleges későbbi nőgyógyászati problémákat is megelőzhet vele. Reméljük, hogy az almon kívüli vizeletürítés is megoldódik a műtéttel, de sajnos ez a probléma nem mindig ilyen egyszerű.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem