Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 6 éves, sárga labrador szuka kutyám (25 kg), akinek (elvileg a sok futtatástól) térdízületi gyulladása van. Többen mondták, hogy adhatok neki Proenzi 3-at, meg hasonló készítményeket. Szeretném megtudni, hogyha adhatok, akkor mennyit, és hogyan? Gyógyszert már kapott rá orvostól, de azt nem adhatom neki tovább. Előre is köszönöm válaszát! Dia

2011.11.18

Állatorvos
Szerintem érdemes lenne orthopédiai kivizsgálásra vinni a kutyát, ahol röntgen felvételek segítségével tisztázni lehetne a probléma pontos okát. Valóban kutyák esetében is jótékony hatásúak a zöldkagyló kivonatot tartalmazó táplálékkiegészítők. Ezekből a készítményekből kúrákat érdemes csinálni (évente két alkalomml), úgy, hogy 2 hónapig napi rendszerességgel adjuk. Súlyosabb esetekben hosszabb időn keresztül folyamatosan alkalmazhatóak. Ha speciálisan kutyáknak gyártott táplálékkiegészítőt választ (pl.:GF 600, Caniviton), akkor azokon megtalálja adagolási útmutató. Ha humán szert akar alkalmazni, akkor viszonyításként: egy 30 kg testtömegű kutyának az első hónapban kb. 2x600mg zöldkagylókivonat az adagja, majd a következő hónapban már ennek a fele is elegendő lehet.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem