Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr!

Van egy 6hónapos mopszom. Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleménye a doktor úrnak arról, hogy naponta 3-szor eszik, természetesen kölyöktápot.
A fogváltás már lassan a vége felé jár, érdemes felkeresni egy közeli állatorvost, hogy ellenőrizze a fogait? Mikortól ajánlott tisztítani?
Mivel nem csak lakásban, hanem kint is van a kutya, aggódom a kullancsok miatt. Félévesen mit javasol kullancs és bolha ellen, megelőzés céljából?

Köszönöm!

2013.04.07

Állatorvos
Féléves kortól már elegendő naponta kétszer etetni a kölyköt. Ha aggódnak bármi miatt, akkor betegség nélkül is nyugodtan felkereshetnek egy állatorvost. Inkább többször lássa orvos, mint kevesebbszer. Így legalább lehetőségük van arra, hogy jobban megismerjék az orvost és olyat válasszanak, akinek a hozzáállása szimpatikus Önöknek , így ha komolyabb a baj, akkor is bizalommal tudnak Hozzá fordulni. Megbeszélhetik az orvossal, hogy a kutya életmódja indokolttá teszi -e a Lyme-betegség elleni védőoltást (kullancsok által terjesztett betegség), ha igen, akkor a látogatás alkalmával akár meg is kaphatja. Kullancsok ellen sokféle készítmény létezik, amit már ebben a megkaphat a kiskutya. Először inkább cseppeket kapjon (pl.: Advantix, Certifect, Practic, Frontline combo), majd lehet nyakörvet használni (pl.: Foresto, Kiltix).
A fogtisztításhoz már most érdemes hozzászoktatni a kölyköt. Legjobb, ha hagyja a fogmosást. Léteznek ízesített állatfogkrémek, amelyekkel hetente több alkalommal érdemes megmosni a fogakat. Fokozatosan szoktassák a kutyát, ne akarják egyszerre megmosni az összes fogát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem