Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy 9 hónapos házi cicám aki bent van a lakásban, és 1 hete van a nyakán egy seb amit nagyon vakar (nem váladékozik a seb), kenem neki Kék Lukács Krémmel (igaz még csak 4 napja) de nem nagyon látok rajta javulást. Csak annyit, hogy már nem viszket neki annyira, azóta még a bal füle tövét is vakarja. Lehet, hogy fülatkája van a cicának?Segítségét szeretném kérni elsősorban a sebe miatt, hogy adja e neki antibiotikumot vagy várjak még hátha használ a krém?Előre is köszönöm a válaszát!Eü-dolgozó

2013.01.22

Állatorvos
Ha a cica fülrühös, akkor sötétbarna nagy mennyiségű váladék van a hallójáratban (szinte sárszerű). A macskák fején található kivakart sebeket leggyakrabban allergia okozza. Ha valami új dolog került az állat környezetébe akkor célszerű eltávolítani azt (pokróc, etetőtányér stb.). Etesse érzékeny macskáknak való száraztáppal és legalább két hónapig semmi mást ne kapjon. Utána újra próbálkozhat más táplálékkal is, de amennyiben tüneteket okoz akkor nem kaphatja többet az adott ételt. Ezen kívül: -nyírja le a sebek környékén a szőrt - naponta kétszer kezelje a területet higított Betadine-oldattal (1:10) -kék kenőcs naponta 2x -prednisolon kenőcs 2x -parazitaellenes csepp (Advocate) Ha néhány napon belül nem javul vagy terjed az elváltozás akkor mindenképpen vigye orvoshoz a cicát. Szükség lehet bőrkaparék vizsgálatra, hogy célzott kezelésben részesíthessék az állatot. Szükség lehet szájon át antibiotikumra és gyulladáscsökkentőre.
Vissza a kérdésekhez