Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Van egy bishon freeze kutyusom és a szeme nagyon csipásodik és reggelente mintha a szem alsó része kifordulna neki. Én arra gondoltam, hogy száraz neki a levegő és ebből adódik a kérdésem, hogy adhatok neki műkönnyet? Tiacil szemcsepp sem segít nagyon…vagyis akkor éppen jó, de másnapra ugyan így jár a szemecskéje. Vagy mit tehetek érte, hogy rendbe jöjjön? Előre is köszönöm a válaszát!

2011.12.28

Állatorvos
Valószínűleg kötőhártya gyulladása van a kutyának és reggelre előesik a harmadik szemhéja is. Ezt a gyulladást kiválthatják különféle kórokozók vagy okozhatja allergiás reakció is (pl.:cigarettafüst stb.). A műkönny biztosan nem árt a kutyának, de elsősorban akkor segít, ha a normálisnál kevesebb könnye termelődik és ez áll a gyulladás hátterében. A könnytermelés mértékét az állatorvosok egy kis tesztcsík segítségével gyorsan meg tudják állapítani.
Sajnos leveléből nem derül ki, hogy mennyi ideje alkalmazza a Tiacil szemcseppet. A szemcseppet legalább napi két alkalommal, legalább egy héten át kell alkalmazni. Ha nincs javulás, akkor célszerű mintát venni a kötőhártyazsákból, a kórokozót kitenyészteni, majd célzottan kezelni. Ha tehát néhány napos kezelés után sem észlel javulást, akkor vigye vissza a kutyát állatorvosához, mert valószínűleg gyógyszerváltásra lesz szükség.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem