EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor úr!
Van egy egyéves szuka bolognese kutyusom. Azt olvastam, hogy ezeknél a kutyáknál a normál testsúly max. 4kg a felnőtt kanoknál. Az én kutyám 5kg 80deka. Ez mennyire normális? Belátásom szerint nincs elhízva. Ő egy kicsit nagyobb testű. Nem a mini kategória. Törzskönyve nincs, de láttam anyukát, apukát mikor elhoztam. Én fajtatisztának ítéltem. Jó testfelépítésű, szép kutyus, lakásban egy kertben egyaránt tartom. Ezenkívül nagyon könnyezik. Tudom, hogy ezeknél a kutyusoknál ez gyakori, de engem mégis zavar. Mennyire biztonságos és mennyire jelent megoldást a könnycsatorna átmosás? Válaszát előre is köszönöm.

2011.02.22

Állatorvos
Az, hogy a kiskutya nagyobb, mint a megadott standard méret attól még lehet fajtatiszta. A kiállításokon nem biztos, hogy jól szerepelne, de úgy gondolom Önnek nincsenek is ilyen ambíciói. A könnyezés valóban gyakori ebben a fajtában. Abban az esetben, ha a könnypontok megfelelő méretűek, és a könnycsatorna megfelelően fejlett, akkor átmosása eredményt hozhat. A beavatkozás kockázata az altatás. Az átmosásnak nincs nagy kockázata, ha a kutya egészséges belgyógyászatilag és a szíve is megfelelően funkcionál. Sikeres átmosás után a probléma kiújulhat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem