Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr!
Van egy hatodik éves gyönyörű lakásban tartott fiú boxer kutyusunk akit imádunk és naponta konzekvensen sétáltatjuk. Bár nagy udvarunk van,de a séta számára hatalmas esemény, új benyomások, látnivalók és olyan izgalom keríti hatalmába mielőtt indulunk, hogy az talán már nem is normális állapot. Nagy bánatunkra kizárólag sötétben merjük vinni mert, nem csak kicsit nagyot is produkál és többször! Minden eszközzel felszerelem magam de a végén már olyan az állaga,hogy azt csak felmosni lehetne.
Annyira sajnálom,hogy bujdosni kell vele. Egy éves koráig se kicsit se nagyot kizárólag itthon végezte,a nap bármely időszakában vihettük azóta viszont csak sötétben.Pedig ő is nagyon szeretne világosban sétálni, imádja az embereket, nagyon büszke magára ha dicsérik, élvezi az utca forgalmát, de örökké rettegek mikor kuporodik le sokadszor és állít kellemet helyzet elé. Én arra gondolok,hogy a felfokozott izgalmi állapot kihat a beleire és már akkor is próbálkozik ha nem jön semmi! S az a póz egy közel 40 kg kutyánál letagadhatatlan.
Mit tehetnénk?
A másik problémánk,hogy a szájában az inyén van egy kinövés, csomó a fogsora alatt. Mutattuk állatorvosnak, Ő azt mondta,hogy a fajtájára jellemző sejtburjánzás, s másikat is talált a szájában. Altatásban el lehet távolítani, de újból jelentkezhet.A doktor úr tanácsolta,hogy várjunk vele még.
Jól tesszük ha várunk vele, nem vehet rossz irányt ez az elváltozás? Esetleg ha megüti nem lehet belőle rosszindulatú elváltozás? Én úgy látom ,ha nem is nagy mértékben,de növekedik ez a csomó. De aggódom is ,hogy hátha nem szerencsés ha bolygatjuk, hátha eleve rosszindulatú.
Nagyon megköszönöm ha mindkettő problémával kapcsolatban megírná a véleményét.
Üdv:Edit

2011.11.23

Állatorvos
A felfokozott izgalmi állapot valóban kihat a bélműködésre, ennek ellenére tanácsos lenne egy bélsárvizsgálat elvégzése (bakteriológia, paraztológia, emésztőképesség). Ha a bélsárvizsgálat nem mutat ki semmi kórosat, akkor érdemes lenne megpróbálni más étellel etetni a kutyát (érzékeny emésztőrendszerű állatoknak való intestinal táp). Hasznos lehet probiotikumok adagolása is. Sajnos a boxerek hajlamosak a gyomor és bélrendszeri panaszokra, amelyek közül néhány elég nehezen diagnosztizálható. Hasznos lehet egy vérvizsgálat is, mert számos belgyógyászati betegség kísérőjelensége lehet hasmenés.
A fogínyen lévő duzzanat valószínűleg jóindulatú daganat
(epulis). Ez az elváltozás szintén elég gyakran előfordul ennél a fajtánál. Eltávolítását akkor szokták javasolni, ha növekszik és már zavarja a kutyát. Valóban előfordul a kiújulás, illetve újabb növedékek képződése a fogíny más területein.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem