Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!Yorki kiskutyáink születtek, mindenki nagyon picike, viszont az egyik törpének, aki a legkisebb az alomban (most 3 hetes és 24dkg)nincs benőve a kutacsa kb egy centis átmérőjű körben. Mi a teendő vele? Későbbiekben bármi problémája lehet ebből a kutyusnak? A szülők törzskönyves, tenyészszemlés, minőségi tápon,tartott kutyusok. Oltva, féregtelenítve, rendszeresen. Ez a 3. közös alom a két kutyusnak de még ilyen eset nem fordult elő.Valamint az első oltást 6 hetesen megkaphatja ez a kiskutya? Köszönöm megtisztelő válaszát előre is!

2012.02.07

Állatorvos
Sajnos ilyen fiatal kutya esetében elég szűkek a lehetőségek. Sajnos előfordulhat, hogy a kiskutya vízfejű, lehet, hogy az értelmi képességei is csökkentek. Jó minőségű ultrahang készülékkel vizsgálhatóak az agykamrák a kutacson keresztül. Érdeklődjön a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karán, hogy el tudják-e végezni már ilyen fiatal korban az ultrahang vizsgálatot. Sajnos, ha a kiskutya vízfejű, akkor nem lehet érte túl sokat tenni. Az oltásról majd akkor érdemes beszélni, ha a kiskutya 6 hetesen tünetmentes.
Vissza a kérdésekhez