Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor. Van egy 3 hónapos amerikai staffordshirre szuka kutyusunk, jelenleg meg van fázva, szürcsög, váladékozik az orra. Gyógyszert kap rá. Volt hogy ki hányta egymás után többször a tápot amit meg evett. Azóta nem hajlandó meg enni azt a tápot. Lehet e össze függés a kettő közt és ha igen ez fog e változni pozitív irányba?? Mit lehet ilyenkor tenni?? Nagyon aggódunk érte. Hízni nem igazán akar,legalábbis nem látszik rajta és nagyon lassan növekszik. Hozzáteszem albínó kutya, de ez nem hiszem hogy nagy külömbséggel járna. Olvastam olyat hogy humán antibiotikumot is lehet adni neki persze joval kisebb mennyiségben . Synulox – augmentin 625. Ön mit javasolna? Köszönöm.

2014.10.31

Állatorvos

Jelezze állatorvosának, hogy a kutya hány. Egyes kutyák érzékenyek bizonyos gyógyszerekre és ez hányást, étvágytalanságot okoz. Az állatorvosi vizsgálat során kiderül majd, hogy önálló gyomor és bélrendszeri betegség is fennáll-e, vagy a gyógyszer mellékhatása a rossz közérzet és étvágytalanság. Egyes esetekben elegendő, ha gyomornyálkahártya védő gyógyszert kap az állat és az antibiotikumot étellel együtt veszi be. Ha a hányás továbbra is fennáll, akkor vagy injekcióban kell megkapnia a gyógyszert, vagy antibiotikumot kell váltani. Ha a kutya szájon át kap antibiotikumot, akkor szükséges lehet probiotikumok alkalmazása is. Ha a kutyának fáj a gyomra, akkor inkább puha langyos ételeket kell neki adni (akár a szárazat beáztatva, langyosan). Ez önmagában sokat segíthet. Ha meggyógyul a kölyök, akkor remélhetőleg az étvágya is visszatér. A kölykökön mindig nagyon meglátszik, ha nem esznek rendesen. Lehet kutyáknak humán antibiotikumot is adni, de ha van állatgyógyászati készítmény a szükséges hatóanyaggal, akkor célszerű azt előnyben részesíteni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem