Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor! Van egy 11-12 év körüli nimfa papagájom. Most olvastam egy könyvben egy csomóféle zöldséget és gyümölcsöt (gránátalma, banán, málna), hogy lehet neki adni, én eddig csak kevéssel próbálkoztam (szilva, alma). Az a kérdésem, hogy ha most adok neki, mivel nem szokta meg nem árthat neki? Illetve, hogy nyáron nagy melegbe félek, hogy hamar rossz lesz a vize és azon gondolkodtam, nem lenne-e jó a kristályvíz? És utolsónak, hogy elég kicsi kalitkát vettünk neki annó és én szeretném, hogy jól érezze magát, de nem tudom, hogy mivel 11 évet ebben élt le, nem ijedne-e meg a másiktól, Ön mit gondol? Válaszát előre is köszönöm szépen!

2014.10.16

Állatorvos

A madarat nyugodtan megkínálhatja új dolgokkal (először csak nagyon kis mennyiségben), bízza rá, hogy kipróbálja-e őket. Egyszerre mindig csak egyfélét próbáljon ki és figyelje a madarat, hogy nem lesz-e hasmenése. Nyáron minden vizet gyakrabban kell cserélni, szerintem jó lesz az állatnak a csapvíz is. Mindenképpen érdemes kipróbálni egy nagy kalitkát, de én azt javasolom, hogy ne tegye át rögtön az új helyre, mert valóban megijedhet. Nyissa ki a régi kalitka ajtaját és az újét is, és nyitott ajtókkal rögzítse egymáshoz őket úgy, hogy a madár át tudjon menni egyikből a másikba anélkül, hogy kiszökne. Hagyja, hogy az állat a saját tempójában fedezze fel az új lakosztályát. Akár napok is eltelhetnek, amíg bemerészkedik az új helyre, de legyen türelmes. Ha tovább akarja javítani a madár életminőségét, akkor megpróbálhat beszerezni neki egy társat. Az új madarat először külön kalitkába tegye és a két kalitkát tolja össze. Figyelje, hogy hogyan reagálnak egymásra az állatok.

Vissza a kérdésekhez