Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktor!

Border Collie kutyám bal szeme tegnap reggel furcsa volt, megnéztem és olyan volt mintha a harmadik szemhéj alakult volna ki nála.
Pár perccel később a bal orrából vér is elkezdett folyni, így jobbnak láttam bevinni egy állatkorházba.
Mire beértünk a szeme visszaállt, és az orrvérzés is elállt.
Majd fél órán belül megint előjöttek a tünetek.
Több lehetséges okot is felhoztak ott, és kapott patkányméregre, vérzésre és traumára injekciót.
Traumának külső jelei nem voltak, de a doktornő javasolta az alkalmazását az injekciónak.
Hazaúton az autóban még nagyon rosszul volt, a másik szeme is olyan volt percekre mint a bal, illetve újra vérzett az orra.
Estére elmúlt az orrvérzés, ma reggelre visszaállt mindkét szeme normális állapotra, de időnként még mindig furcsa percekre, ül egy helyben liheg nagyon és a szemei is kifordulnak ilyenkor.

Kérdésem az lenne hogy mit kéne tennem most.
Doktornő azt mondta hogy ha nem súlyosodnak a tünetek akkor rendben lesz, de én lehetőség szerint szeretném megtudni mi okzta/okozza ezt.
Illetve még azt, hogy sündisznó szúrástól vagy erős algaölőszerrel kezelt medence vízétől alakulhatott ki nála ilyen reakció?

Köszönettel

László

2017.08.08

Állatorvos

Szerintem ha ezek a tünetek újra jelentkeznek, akkor vigye újra orvoshoz a kutyát. Ha nem mindig produkálja a tüneteket, akkor készítsen róluk felvételt és azzal együtt menjenek a vizsgálatra. Ha a vizsgálat során nem derült ki, hogy mi okozhatta a tüneteket, akkor sajnos én a távolból sem tudom megmondani. Ha a kutya szemét a belső szemzug felől takarta egy fehér szemhéjszerű képlet, akkor az valóban a kutya harmadik szemhéja volt, ami normál esetben nem látható, de gyulladások és egyéb betegségek esetén is előeshet. A sündisznó szúrása szerintem kevésbé valószínű, mivel az egy látható seb lenne, ráadásul a tünetek itt hol elmúlnak, hol megjelennek. Az algaölő, habár az összetételét nem ismerem szerintem okozhat szem és orrnyálkahártya irritációt. Ha az orrvérzés időről időre újra megjelenik, akkor indokolt lehet az orr endoszkópos vizsgálata, amelynek során olyan részek is vizsgálhatók, amelyek egyébként nem láthatóak.

Vissza a kérdésekhez