EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor!
Mi értelme a kutya herpesz oltásnak? Ha már találkozott a szuka a vírussal, akkor védelmet ad át a kölyöknek, ha nem, akkor meg hogyan adja át a méhen belül? Tehát ha vemhesen fertőződik először a vírussal, csak akkor tudja fertőzni a kicsiket? Ilyenkor hogyan kapja meg a szuka a vírust? Miért csak vemhesen lehet oltani az eurican herpes 205 vakcinával? Mennyire elterjedt a vírus Magyarországon? Köszönöm!

2016.04.18

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A herpes vírus nem nagyon elterjedt Magyarországon, de a környező országokban (különösen Franciaországban) igen. A kutya másik kutyáktól, utazás során, kiállításokon stb kaphatja el. Tehát például, ha együtt játszik egy olyan állattal, aki nemrég fertőződött, attól elkaphatja. Ha már egy szuka átesett a fertőzésen akkor szeropozitívvá válik, nem jelent veszélyt a kölykökre, mert a placentáris ereken keresztül átjutnak az ellenanyagok is. Viszont, ha egy szuka szeronegatív (nem találkozott addig a vírussal) és vemhesség alatt elkapja, akkor a kölykök nagy eséllyel el fognak pusztulni. Ezért kell vemhesség alatt 2szer oltatni, és szigorúan tartani a vakcinagyártó előírásait, mert a védelmet csak így garantálják.

Remélem tudtam segíteni!

ÜDV

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem