Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor!
Múlt hét szombaton a cicám/3 éves/ megbetegedett, a helyi állatorvost felkerestük vele patkányméregre gyanakodott.Négy innyekciót kapott, köztük immunerősítőt is és K-vitamint. Ezután a cicám állapota sokat javult elkezdett enni és járkálni és hízelegni is, és újra kereste a társaságunk. De tegnaptól /péntek/ újra rosszabbodni kezdett az állapota. Nem eszik és nem is iszik, nincs széklete és összevizeli magát. Csak fekszik és látni, hogy fájdalmai is vannak. A bélmozgását úgy próbáltam beindítani, hogy átmasszíroztam, átmozgattam a hasát és adta neki ricinus olajat. Székelni is nagyon nehezen tudott, sírva és keményet. Ezek mellett adtam neki b- vitamint és Béres cseppet/ezt naponta/. Leghamarabb csak hétfőn tudjuk állatorvoshoz vinni, az ügyeletes állatorvosi rendelő nagyon messze van és a szállítását sem tudjuk megoldani. Kérem mihamarabb adjon tanácsot, hogy hogyan tudnák a cicámon segíteni.

2015.12.28

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nehéz tanácsot adni ilyen kérdésekben, de gondolom már eljutottak az orvoshoz. Ha valóban patkánymérgezés volt a háttérben, akkor hosszabb távon is szükséges lehet K-vitamin adagolása. A széklet valószínűleg azért nagyon kemény, mert az állat ki van száradva, nagy valószínűséggel infúzióra van szükség és komoly intenzív gyógykezelésre, amelynek irányát csak a vizsgálat után lehet meghatározni. Ricinusolaj adagolása nem szerencsés.

Vissza a kérdésekhez