Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr! Van egy 12 hetes törpetacskóm, kint tartjuk. Az lenne a kérdésem, hogy napi hányszor egészséges etetni? És mekkora adag a számára megfelelő? És hány hónapos/hetes korában érdemes állatorvoshoz vinni? Válaszát előre is köszönöm!

2015.01.02

Állatorvos

Egy 12 hetes kutyát még naponta 4x kell etetni, majd fél éves korában már elegendő a napi két étkezés. Vásároljon jó minőségű kölyök kutyáknak való tápot (ami megfelel a kutya méretének is) és iránymutatóként tartsa be az adagolási útmutatót. Minden állat más, lehet, hogy az ajánlottnál több, de az is lehet, hogy kevesebb táplálékra van szüksége, ezt látni fogja abból, hogy a kölyök kondíciója megfelelő-e. Ennek megítélésében segítségére lehet az állatorvos, hiszen az oltások alkalmával úgyis többször találkoznak. Nem írja, hogy milyen oltásokat kapott már a kölyök és azt sem, hogy hány alkalommal kapott féreghajtót. Az oltási programot 6-8 hetes korban kell elkezdeni. Féreghajtót már 2 hetes kortól ajánlott 2 hetente adni. Vigyázzanak a nagy hidegben, hiszen egy kistestű kölyök ezt nehezen bírja, ezért nem ideális ilyenkor kint tartani. Ha semmiképpen nem akarják beengedni a lakás egyik részébe se, akkor biztosítsanak neki bejárást egy olyan külső épületbe, ami fagymentes és készítsenek neki jó meleg, fedett kuckót.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem