Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr!
Egy kiskutyának árt, vagy kialakulhat valami betegsége, ha kb. 7 órán keresztül magára van hagyva? Vagy inkább jobban kötődik majd a gazdájához, jobban örül neki, ha hazajön? Ha ilyen helyzet áll fent, az etetést hogy kell megoldani?
Válaszát előre is köszönöm!

2015.01.04

Állatorvos

Betegség nem alakul ki attól, hogy 7 órát egyedül van egy kutya. A dolgozó emberek kutyái nagyon sokszor vannak ennyit egyedül. Ez egy kényszerűség, ettől nem kötődik jobban az állat. A kutyák, ha tehetnék, akkor mindenhová elmennének a gazdájukkal, ez fakadna a természetükből, ez lenne számukra az ideális. Ezt azonban sajnos nagyon kevesen tehetik meg, de ettől még nagyon jó gazdák lehetnek, ha betartanak néhány szabályt. Fontos, hogy mielőtt hosszú időre egyedül marad egy kutya le kell fárasztani, és meg kell győződni róla, hogy elvégezte a dolgát. Így a magányos órák egy nagy részét pihenéssel tölti majd, és türelmesen várja az újabb nagy sétát a gazdi hazaérkezése után. Adjon a kutyának rágcsálnivalókat és felfedezésre váró új játékokat arra az időre amíg egyedül van. Nagyon fiatal kölyöknél természetesen nem szerencsés az, hogy sokat van egyedül. Ilyenkor biztosítani kell egy kutyapelenkát, ahová a dolgát végzi és érdemes a lakás egy biztonságos helyére zárni, ahol nem tud semmit tönkretenni és magában sem tud kárt tenni. Arra az időre, amíg nincsenek otthon ki kell tenni 2 étkezésre elegendő szárazeledelt és elegendő friss ivóvizet. Gondolja végig alaposan, hogy valóban van-e elegendő ideje egy kutyára.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem