Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 2 kutyánk van, sajnos mind a kettő bolhás már jó ideje. Próbálkoztunk bolhairtó nyakörvvel, többszöri samponos fürdetéssel, cseppekkel (Pestigon spot on), de eddig minden eredménytelen. A kutyák óljait, takarójukat befújtuk az erre a célra alkalmas spray-vel. A helyzet kezd elfajulni, ugyanis már minket is elkezdtek csipkedni a bolhák. Mit javasol, mivel tudnánk végleg megoldani a problémát? Válaszát előre is köszönöm!

2015.01.07

Állatorvos

Ha nagyon elszaporodtak a bolhák, akkor sokszor nagyon nehéz megszabadulni tőlük, mert a környezet bolhairtása sok esetben nagyon nehéz és onnan mindig visszafertőződnek az állatok. Első és legfontosabb, hogy a kutyákon mindig legyen hatékony bolhairtó szer pl: Advantix, Duowin, Vectra 3D, Advocate csepp (kullancs ellen nem hatékony), Foresto nyakörv, Kiltix nyakörv. Vannak tabletták is pl.: Nexgard, Bravecto. Minden olyan helyet, ahol a kutyák járnak nagyon alaposan több alkalommal ki kell takarítani. Amit lehet alaposan ki kell mosni, más helyeket alaposan ki kell porszívózni. Különös figyelmet kell fordítani az eldugott zugokra. Az arra alkalmas felületeken gyakran kell alkalmazni a környezeti bolhairtó sprayt is. Nagyon fontos a kutya féreghajtóval történő kezelése is, mert a bolha egy galadféregfaj köztigazdája.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem