Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Fiaméknak van egy 3, 3és fél hónapos német juhász kutyájuk és szerintem a hátsó lábai gyengék. Természetes ez még ilyen kiskutyánál? Különben vidám, játékos és gyönyörű, csak féltem. Mit tetszik javasolni? Köszönettel Steinkovics Gusztávné.

2014.04.16

Állatorvos

Ilyen fiatal korban még nehéz megítélni, hogy milyenek lesznek felnőtt korában a kutya ízületei. Ez a fajta sajnos hajlamos a csípőízületi diszpláziára. A végső szűrést hagyományos fektetésben 1,5 éves korban lehet elvégezni, mert erre az életkorra alakul ki az ízületek felnőttkori állapota. Létezik egy  módszer, a PennHIPP vizsgálat, amely lehetőséget biztosít már 4 hónapos kortól a csípők vizsgálatára, így alkalmas a diszplázia korai szűrésére. Ez egy speciális fektetésben készített röntgenfelvétel. Ennek azért van nagy jelentősége, mert bizonyos típusú problémák korai felismerése esetén léteznek olyan műtéti beavatkozások, amelyek korrigálhatják a problémát, míg ezek elvégzésére bizonyos életkor után már nincsen lehetőség. Természetesen szükséges egy alapos fizikális vizsgálat is, hiszen nem csupán a csípőízület problémái okozhatják a hátsó végtag gyengeségét.  Szerintem a legfontosabb az lenne, hogy vigyék el a kölyköt egy ortopédiai szakrendelésre, ahol részletesen megbeszélhetik a vizsgáló állatorvossal a szükséges teendőket.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem