Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy 6 hónapos nőstény cicám, aki minden próbálkozásom ellenére felmászik az asztalra és a virágok leveleinek szétkarmolásáról sem tudom leszoktatni. Próbáltam a narancsolajat, tabasco szószt, a borsot, de egyik sem használt. Megszagolja őket nem tetszik neki, ennek ellenére tovább megy. Amikor otthon vagyok, akkor rögtön rászólok, ilyenkor azonnal lemegy az asztalról és a virágokat is békén hagyja.
Mit tudok tenni?

Üdvözlettel: Nóri

2015.01.29

Állatorvos

Érdemes kipróbálni, hogy lespricceli a cicát egy vízipisztollyal. Próbálkozhat cicánál is a klikkerezéssel, ami egy pozitív megerősítésen alapuló tanítási módszer, így sok macskánál is jól alkalmazható. Azon kívül, hogy tanítani lehet a cicát, még jó móka is a későbbiekre. Úgy nézne ki a feladat, hogy rászól a cicára, ő ennek hatására nem ugrik fel az asztalra, akkor klikk, jutalomfalat (valami nagy kedvenc). Ennek ellenére a tanulási időszakra helyezze biztonságba a növényeket és az asztalról is pakoljon el, amikor elmegy otthonról. A szobanövények közül sok mérgező lehet, ha a cica nem csak karmolássza, hanem rágcsálja is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem