Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Egy barátom lakása közelében talált néhány hónapja egy anyacicát két kölyökcicával. Nagyon megsajnálta őket és táplálékot vitt rendszeresen a kicsiknek és az anyacicának. Mikor beállt a hideg idő megkért engem, hogy fogadjam be télire a kicsiket, mert rossz helyen vannak és megfagynak a télen. A kicsik ekkor már 5-6 hónaposok lehettek. Befogadtam őket a lakásomba és egy hónap elteltével gondoskodtam az ivartalanítatásukról, féregtelenítésükről. Mivel nekem már van két nagyobb cicám és a kicsik nagyon félősek, no meg a karantén miatt is a cicákat külön szobában helyeztem el, ahol a többiekkel nem tudtak érintkezni és nem zavarja őket senki sem. Naponta kétszer kapnak táplálékot, vizet és tisztítom az alomtálcáikat. Próbálkozom foglalkozni is velük, hívogatom, játszani akarok velük, néha órákat töltök a szobájukban, van amikor ott is alszom, de ők a jelenlétemben nem merészkednek elő az ágy alól. Amikor rájuk zárom az ajtót hallom, hogy rohangálnak és játszanak, szépen esznek és nincs gond a székletükkel sem. Rendszeresen lefényképezem őket, hogy meggyőződjek róla nincs-e gond velük. Nem szeretném, ha az egész életüket az ágy alatt töltenék ilyen durván félősen, mert ez senkinek sem jó. A cicák most 7-8 hónaposok lehetnek, és úgy látom egyáltalán nem szocializálódtak. Tud-e nekem tanácsot adni mit tehetek, vagy tud ajánlani olyan szakembert aki segíthetne?

Köszönettel: Tamás Ferenc

2015.01.31

Állatorvos

Azok a cicák általában soha nem lesznek olyan barátságosak, amelyek kölyökként nem szokták meg az emberek érintését, jelenlétét. Az ilyen cicákhoz rengeteg türelem és idő kell. Nagyon sokat kell a közelükben lenni, semmit se szabad erőltetni. Meg kell próbálni finom falatokkal kedveskedni. Hagyni kell, hogy az állatok a saját tempójukban haladjanak. Segíthet, ha Feliway párologtatót vagy sprayt használ, mert ezek a készítmények nyugtató hatású feromonokat tartalmaznak. Ha az állatok hónapok múlva is bizalmatlanok és egyáltalán nem keresik az ember társaságát, akkor szerintem megfontolandó, hogy egy olyan gazdát találjon nekik, akinek kertes háza van. Jó, ha olyan helyre kerülnek, ahol macskabiztos a kerítés, így nem tudnának elkóborolni, viszont élvezhetnék a kert örömeit, a szabadságot, amihez már hozzászoktak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem