Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

8 éves yorkshire terrier kutyám 23.-án este hányt és hasmenése volt. Másnap koplaltattam, majd ismét kapott enni és megint hasmenés és hányás. 27.-én elvittem az állatorvoshoz. Hogy mi a hányás és a hasmenés oka az nem derült ki, de a doktor úr azt mondta a vizsgálat után, hogy piros a torka és a mandulája. Kapott cerenia, enroxil és loxicom injekció keveréket. Otthonra floxabactin tablettát 6 db-ot loxicom szuszpenziót és probicol-H-t. Diétáztattam (rizs, sárgarépa, kacsahús mivel csirkeallergiás) a tegnapi napig mivel a gyógyszerek is tegnap fogytak el. Tegnap visszatértünk a megszokott táplálékra. Az a baj, hogy nagyon válogatós. Neki a Royal Canin nem fő tápláléka, csak időnként rágcsálgat belőle. Hónapok óta animonda Vom Feinsten alus eleséget kap. Mivel vidéken élek, helyben nincs Fressnapf üzlet. Ha el tudok jutni oda, akkor Real Nature ennivalót veszek neki.
Visszatérve a betegségére. Már nincs hasmenése, de még mindig nem teljesen kemény a széklete.

Kérem szíves válaszát, hogy mit tegyek?

Köszönettel: Ildikó

2015.02.05

Állatorvos

Szerintem most ne adjon alutasakos ennivalót, hanem próbálkozzon inkább száraztáppal. Amíg nem tudja megvenni a Real Nature tápot, addig próbálja meg azt, hogy csak Royal Canin szárazat ad neki. Figyelje, hogy csupán ettől a változástól javul-e a helyzet. Probiotikumot továbbra is kaphat az állat. Ha a hasmenés visszatér, akkor ajánlott egy bélsárvizsgálat, hogy pontosan kiderüljön milyen kórokozóval állunk szemben. Amikor majd tápot vált, akkor azt egy hetes átmenettel, fokozatosan tegye, úgy, hogy a régi táp mennyiségét fokozatosan csökkenti, míg az újét növeli. A hirtelen tápváltás könnyen hasmenést okozhat, különösen az érzékeny egyedeknél. Érdemes féreghajtót is adni a kutyának.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem