Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő,
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a barátnőm kutyája folyamatosan megeszi a saját és más kutyák székletét is. Teljesen mindegy, hogy az friss e vagy új. A minap folyamán annyira elcsapta a gyomrát a sok széklettel, hogy ki is hányta, ám sajnos még azt is vissza ette. Brit tápot eszik. Mit tudnak tenni? Lehet vitamin hiányos a kutya vagy ez csak egy rossz nevelési probléma eredménye? Válaszát előre is köszönöm!

2015.02.07

Állatorvos

Az ilyen rossz szokások sok esetben onnan erednek, hogy a kolyok latta azt, hogy az anyja megeszi a székletet. Ez gyakrabban fordul elo olyan helyeken, ahol nem takaritják olyan rendszeresen a kolykok kornyezetét. Errol elég nehéz leszoktatni az állatot. Elso korben  bélsárvizsgálatot kell csinálni (parazitologia és emésztoképesség) es érdemes megvizsgálni a kutya hasnyálmirigyet is (vérvetel). Ha nem derul ki betegség, akkor el kell kezdeni lassanként leszoktatni errol a kellemetlen viselkedésrol (nem biztos, hogy teljes mertekben sikerul). Fontos, hogy a kutya lehetoleg csak kontrollalt korulmények kozott találkozzon bélsárral. Meg lehet probálni azt, hogy beszorjuk a kakat borssal, majd amikor a kutya megprobálja megenniés a tiltás ellenére megkostolja, akkor nagyon kellemetlen elményben lesz része. Sok ilyen kellemetlen élmenyt kell szerezni neki egymás utan. Fontos, hogy a gazdi vegye észre eloszor a kakát és tiltsa a kutyának, hogy megkozelitse. Ha  a tiltás eredményes, akkor nagy dicséret, jutalom jár. Fontos, hogy az állat kornyezetét tartsák nagyon tisztán és adjanak gyakrabban féreghajtot, mint az egyébként szukséges lenne (legalabb 2 havonta).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem