Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy ivartalanított cicám!(nagyon kezdő cicás vagyok) Tudom,hogy nem szabad neki adni nyers sertés húst de miért? Bár nagyon szereti, mi baja lehet tőle? Mostanában sokat van kint és a szomszéd kan cica nagyon érdeklődik utána miért van ez? Attól mert ivartalanított érkeklődnek a cicák a másik cica után?

2015.02.23

Állatorvos

Nyers sertéshúst azért nem ehet a cica, mert tartalmazhatja az Aujeszky-betegség vírusát, ami halálos megbetegedés, a veszettséghez hasonló idegrendszeri tüneteket okoz. A vírus az alapos hőkezelés során elpusztul.

A cicák mindig érdeklődnek a területükön megjelenő új macskák iránt, akár ivartalanítottak akár nem. Az ivartalanított állatok kevesebb konfliktusba kerülnek, mint nem műtött társaik.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem